Bossche kinderparlement verplaatst naar vrijdag 5 juni 2020

In verband met de corona-crisis gaat het Bossche Kinderparlement van vrijdag 3 april 2020 niet door. Het tiende Bossche kinderparlement zal nu op vrijdag 5 juni 2020 samen komen in de Nieuwe Raadzaal in het stadhuis van de gemeente 's-Hertogenbosch. De kinderen die voor 3 april waren ingeschreven hoeven zich niet opnieuw in te schrijven. En voor nieuwe aanmeldingen is helaas geen plaats meer.

Wethouder en portefeuillehouder Onderwijs Ufuk Kâhya zal de gemeente vertegenwoordigen en Bram van Ek van de Bossche Schoolbesturen is vervangend burgemeester. Beiden zullen zij de vragen van kinderen van de basisscholen zo goed mogelijk beantwoorden of in behandeling nemen.

Op alle Bossche basisscholen werken kinderen aan kinderparticipatie, burgerschap en democratie. Iedere school doet dit op zijn eigen manier. Vanuit groepsvergaderingen zijn er schoolraden en schoolforums ontstaan. En van daaruit is het kinderparlement van deze stad gegroeid. Voor de ene school was dit al een oude traditie en voor de andere een mooie opstap om dit goed vorm te geven.