Eerdere Berichten

Bossche Kinderparlement corona-proof op 6 november

Het Bossche Kinderparlement van 6 november 2020 gaat door met in achtneming van de geldende regelgeving omtrent corona. De bijeenkomst wordt – met instemming van de schoolbesturen en de gemeente georganiseerd. De locatie is dit keer Brede Bossche School Haren, Donk en Reit (Ploosche Hof 85 – 5233 HG ’s-Hertogenbosch).

Vanaf nu kunnen de schooldirecteuren weer twee kinderen en daarbij aangeven welke twee thema’s zij namens hun school zouden willen bespreken. Er is slechts ruimte voor 25 scholen om deel te nemen met twee kinderen per school. Dus schrijf snel in. De deadline voor inschrijven is 25 september.

Ouders, bekenden en leerkrachten van de kinderen mogen de kinderen alleen brengen en ophalen. De kinderen mogen als enigen de vergaderruimte binnen samen met: de werkgroep Bossche Kinderparlement, de wethouder en  de (plaatsvervangend) burgemeester/schoolbestuurder. Gelet op de geldende corona regelgeving wordt deze editie van het Bossche Kinderparlement gehouden met zo min mogelijk volwassenen, dus geen begeleiders of publiek aanwezig.

Voor vragen kun je contact opnemen met de werkgroep Bossche Kinderparlement. En vergeet ook niet om de datum van het volgende Bossche Kinderparlement in de agenda te zetten: vrijdag 9 april 2021.

Nieuwe data Bossche Kinderparlement voor schooljaar 2020-2021

Helaas gaat het Bossche Kinderparlement dit schooljaar niet door vanwegen de corona-maatregelen. Daarom moet nu ook de datum van 5 juni 2020 uit de agenda verdwijnen. De leerlingen die in een commissie zaten kunnen via de contactpersoon van hun eigen kindcentrum contact opnemen met de werkgroep Bossche Kinderparlement.

Wel zijn de data voor het nieuwe schooljaar bekend: vrijdag 6 november 2020 en vrijdag 9 april 2021. Zet deze vast in de jaarplanning van komend schooljaar. Tot dan!

Bossche kinderparlement verplaatst naar vrijdag 5 juni 2020

In verband met de corona-crisis gaat het Bossche Kinderparlement van vrijdag 3 april 2020 niet door. Het tiende Bossche kinderparlement zal nu op vrijdag 5 juni 2020 samen komen in de Nieuwe Raadzaal in het stadhuis van de gemeente 's-Hertogenbosch. De kinderen die voor 3 april waren ingeschreven hoeven zich niet opnieuw in te schrijven. En voor nieuwe aanmeldingen is helaas geen plaats meer.

Wethouder en portefeuillehouder Onderwijs Ufuk Kâhya zal de gemeente vertegenwoordigen en Bram van Ek van de Bossche Schoolbesturen is vervangend burgemeester. Beiden zullen zij de vragen van kinderen van de basisscholen zo goed mogelijk beantwoorden of in behandeling nemen.

Op alle Bossche basisscholen werken kinderen aan kinderparticipatie, burgerschap en democratie. Iedere school doet dit op zijn eigen manier. Vanuit groepsvergaderingen zijn er schoolraden en schoolforums ontstaan. En van daaruit is het kinderparlement van deze stad gegroeid. Voor de ene school was dit al een oude traditie en voor de andere een mooie opstap om dit goed vorm te geven.