Nu inschrijven voor Bossche Kinderparlement 19 november 2021

Nieuwe raadszaal

Eindelijk kan het weer! KInderen van basisscholen in ’s-Hertogenbosch kunnen zich inschrijven voor het Bossche kinderparlement van vrijdag 19 november 2021.

En het parlement kan zitting hebben in de volledig vernieuwde Raadszaal van ’s-Hertogenbosch in het Stadhuis. Nieuw hierbij is ook een plattegrond van ’s-Hertogenbosch en omgeving uit 1860 die op de vloer in het midden van de zaal ligt.

Vanaf 27 september kunnen de schooldirecteuren of BKP contactpersonen per school weer twee kinderen inschrijven. En daarbij aangeven welke twee thema’s zij namens hun school zouden willen bespreken. Er is slechts ruimte voor 25 scholen om deel te nemen met twee kinderen per school. Dus schrijf snel in. De deadline voor inschrijving is vrijdag 15 oktober.

Wethouder en portefeuillehouder Onderwijs Ufuk Kâhya zal de gemeente vertegenwoordigen en een vertegenwoordiger van de Bossche Schoolbesturen (SSPOH) is vervangend burgemeester. Beiden zullen zij de vragen van kinderen van de basisscholen zo goed mogelijk beantwoorden of in behandeling nemen.

De jonge parlementsleden zijn op 19 november welkom vanaf 10:30 uur. Voor ouders, leerkrachten en bekenden van de kinderen is van 11:00 - 12:30 uur plaats als toehoorder op de publieke tribune. Daarna vertrekt iedereen uit het stadhuis.

Voor vragen kun je contact opnemen met de werkgroep Bossche Kinderparlement. En vergeet ook niet om de datum van het volgende Bossche Kinderparlement in de agenda te zetten: vrijdag 13 mei 2022.