Schrijf je nu in voor een zetel in het Bossche Kinderparlement 2023-2024

BKP 22-23Met input van kinderen en collega’s van verschillende scholen is een nieuwe opzet gemaakt voor de nieuwe parlementsjaren. De twee parlementsbijeenkomsten met schoolbesturen en gemeente in november en mei blijven. Extra is (1) een extra startbijeenkomst op 19 september. Op die dag maken kinderen van alle basisscholen uitgebreid kennis met Het Bossche Kinderparlement en de werkwijze.

En (2) na het eerste Bossche Kinderparlement van schooljaar 2023-2024 op 10 november 2023 is er vanaf dit schooljaar ook een tussentijdse bijeenkomst om input voor de commissies op te halen. Op deze manier vergroot de betrokkenheid bij het Kinderparlement. Een voorwaarde voor grotere betrokkenheid is ook dat een schooljaar lang dezelfde twee kinderen deelnemen aan het Bossche Kinderparlement. Zo ontstaat ook meer continuïteit en betekenis. Het is daarom belangrijk om direct na de zomervakantie te weten welke kinderen deelnemen.

Schrijf de twee leerlingen van de leerlingenraad kan vanaf nu tot en met vrijdag 15 september bij inschrijven. De werkgroep Bossche Kinderparlement verheugt zich erop om de kinderen dit schooljaar weer te ontmoeten!

Klik voor eventuele vragen op vragen over de bijeenkomsten. En de planning van het nieuwe parlementsjaar staat op agenda.